De wet van de aantrekkingskracht

5. De wet van de aantrekkingskracht

Zelfs als je niet geïnteresseerd bent in spiritualiteit, heb je waarschijnlijk wel van de wet van de aantrekkingskracht gehoord. Na de publicatie van The Secret in 2007 werd het opeens een mainstream idee. Maar het beeld van dit fenomeen is in de media vrij beperkt. Meestal komen ze niet verder dan visualiseren en moodboards te bespreken. Maar er komt bij de wet van de aantrekkingskracht meer kijken.

Aantrekkingskracht

Bij de wet van de aantrekkingskracht gaat alles om trillingen. Het basisprincipe van de wet van de aantrekkingskracht is dat alles in het universum zijn eigen trilling heeft en dat soortgelijke trillingen elkaar opzoeken. Dit is een bekend fenomeen, ook buiten de spiritualiteit om. Een goed voorbeeld is hoe een radiostation op een bepaalde trilling (frequentie) uitzendt en als jij je radio op dezelfde trilling zet, kunnen deze twee punten elkaar vinden. Zo werkt het met alles in het leven. Al jouw woorden, gedachten, emoties en acties zenden trillingen uit en soortgelijke trillingen vinden jou dan weer. Dit geldt voor alles wat je het universum instuurt, of het nou bewust of onbewust is. Dit is hoe je je eigen huidige leven hebt gevormd. Alles wat deel uitmaakt van jouw leven, heb je naar jezelf aangetrokken door middel van wat je het universum in hebt gestuurd. Dit proces van aantrekken gebeurt bij de meeste mensen onbewust, omdat ze zich niet bewust zijn van de wet van de aantrekkingskracht. Maar als jij je wel bewust bent van deze wet, kun je je leven ook bewust vormgeven, door je bewust te zijn van wat je het universum instuurt.
Als je bewust met de wet van de aantrekkingskracht om wilt gaan, is het belangrijk dat je je beseft dat gevoelens sterker werken dan gedachtes. Visualisaties zijn daarom een stuk sterker als je de juiste gevoelens er bij oproept. Als je affirmaties iets anders zeggen dan wat jij voelt, is dat gevoel waar de aantrekkingskracht op gaat werken. Om echt gebruik te kunnen maken van de wet van de aantrekkingskracht moet je in verbinding staan met je diepere zelf.

In het kort

De wet van de aantrekkingskracht is een kracht die altijd werkt. Net zoals zwaartekracht is het niet iets wat wij aan of uit kunnen zetten, maar we kunnen er wel bewust mee leren werken. Je kan het beste werken met de wet van de aantrekkingskracht, als je verbonden bent met je diepere

Sharing is caring!