Healing

8. Healing

Balans in je leven en je lichaam is belangrijk voor je welzijn. Als je merkt dat er iets mis gaat met jouw gezondheid, of dat nou op lichamelijk of geestelijk gebied is, komt dat doordat er disharmonie zit in jouw wezen. Als je je weer beter wilt voelen, moet je deze disharmonie onder ogen komen; om te herstellen moet de disharmonie worden opgelost. Als spiritueel mens sta je ook open voor alternatieve geneeswijzen. Op dit gebied zijn er een aantal methodes waar je naar kan kijken voor een oplossing. Een zo’n methode is Reiki.

Reiki

Een manier om de disharmonie in je lichaam op te lossen is dus Reiki. Reiki is een alternatieve geneeswijze die werkt met het idee dat disharmonie in het lichamelijk energiehuishouden voor klachten kan zorgen. Reiki werkt met het overdragen van energie tussen patiënt en therapeut. Reiki ziet het lichaam, de ziel en de geest als een geheel. Met Reiki wordt er gewerkt met de universele energie, niet persoonlijke energie. Deze universele energie wordt door middel van handoplegging of andere begeleiding, doorgegeven aan de patiënt. Waar de patiënt pijn ervaart vertelt de Reiki therapeut waar de blokkades in zijn energiehuishouding zitten. De blokkades zorgen ervoor dat je energie op dat punt geblokkeerd is en om het probleem op te lossen moet de energie weer vrij kunnen stromen. Een heler die Reiki gebruikt kan deze blokkades opheffen door extra energie door het lichaam van de patiënt te laten stromen. Dit zorgt ervoor dat er weer balans ontstaat in het lichaam van de ontvanger. Hoewel Reiki een alternatieve geneeskunde is, wordt het ook gebruikt om de algemene levenskwaliteit van een patiënt te verbeteren. Zo kun je Reiki bijvoorbeeld ook gebruiken als je meer rust en ontspanning in je leven nodig hebt.

In het kort

Als er disharmonie is in het energiehuishouden van je lichaam, kan dit leiden naar fysieke en mentale klachten. Om deze klachten te verhelpen moet je de harmonie in je lichaam herstellen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Een hiervan is de alternatieve geneeswijze Reiki. Reiki werkt met het overbrengen van de universele energie tussen de therapeut en patiënt. Dit moet de energie van de patiënt weer vrij laten stromen en de disharmonie in hun lichaam oplossen.

Sharing is caring!