Energetische geneeskunde is zinvol

Iedereen die meer vreugde en vitaliteit wil ervaren. Mensen die geen ervaring hebben met zelf genezing of genezing van anderen en die op zoek zijn naar manieren om daarmee te beginnen. Artsen, verpleegkundigen,  Massagetherapeute acupuncturisten en andere zorgverleners die hun cliënten beter willen in helpen.

Je kunt er op dit moment voor kiezen om enkele eenvoudige energetische methoden te leren waarmee je energie je kunt gebruiken, in plaats van pijntjes van vermoeidheid maar de verdragen of met medicijnen te bestrijden. De farmaceutische industrie wil natuurlijk dat je medicijnen blijft gebruiken, want ze verdienen kapitalen aan mensen die automatisch  naar de pijnstillers grijpen. Maar medicijnen belasten ons, onder andere je lever en je nieren terwijl je met enkele eenvoudige oefeningen voor je lichaam iets goeds kunt doen wat veel meer inhoud heeft en dan alleen pijn verdrijven. Bovendien is energetisch genezen volkomen veilig.

Hoe begin ik?

Om met energetisch genezen te beginnen, heb je geen speciale gereedschappen nodig. Het enige wat je nodig hebt is het verlangen om gezond te worden.

Je kunt er op dit moment voor kiezen om enkele eenvoudige energetische methoden te leren waarmee je energie kunt gebruiken, in plaats van pijntjes van vermoeidheid maar de verdragen of met medicijnen te bestrijden. De farmaceutische industrie wil natuurlijk dat je medicijnen blijven gebruiken, want ze verdienen kapitalen aan mensen die automatisch  naar de pijnstillers grijpen. Maar medicijnen belasten ons onder andere je lever en je nieren terwijl je met enkele eenvoudige oefeningen voor je lichaam iets goeds kunt doen wat veel meer inhoud en dan alleen pijn verdrijven. Bovendien is energetisch genezen volkomen veilig.
Je kunt er op dit moment voor kiezen om enkele eenvoudige energetische methoden te leren waarmee je je energie je kunt gebruiken, in plaats van pijntjes van vermoeidheid maar de verdragen of met medicijnen te bestrijden. De farmaceutische industrie wil natuurlijk dat je medicijnen blijven gebruiken, want ze verdienen kapitalen aan mensen die automatisch  naar de pijnstillers grijpen. Maar medicijnen belasten ons onder andere je lever en je nieren terwijl je met enkele eenvoudige oefeningen voor je lichaam iets goeds kunt doen wat veel meer inhoud en dan alleen pijn verdrijven. Bovendien is energetisch genezen volkomen veilig.

Meridianen, acupressuur punten, chakra’s en de aura

Meridianen: de 14 meridianen zijn de belangrijkste energiebanen van het lichaam. Door een meridiaan stroomt energie, zoals er door een ader bloed stroomt. De energie in de meridianen reguleert de stofwisseling en voorziet ieder orgaan en iedere fysiologische functie van energie. De meridianen voorzien het immuunsysteem, het zenuwstelsel, de bloedsomloop, de ademhaling, De spijsvertering, het skelet, de spieren en het is Lymf vatstelsel en dan moet het ook van energie. Deze energiebaan liggen in het subtiele lichaam, een onzichtbaar veld dat het fysieke lichaam omhuld en doordringt. Als een medisch student en lichaam ontleed, zal hij deze subtiele energie niet vinden.

Onze verre voorouders moesten de energie van planten kunnen voelen om te weten of ze voedzaam of giftig waren, ze moesten de energie van een naderend roofdier kunnen voelen en ze moesten kunnen voelen of de energie je van hun kinderen op partner uit balans waren, zodat ze afhankelijk waren gezond en scherp konden houden. In de meeste oude beschavingen treffen we methoden en tradities aan waarmee mensen de energie je van hun lichaam vitaal hielden. Waarschijnlijk waren de Chinezen de eerste die dit systeem hebben beschreven om van het lichaam te werken daar in lag de nadruk op de meridianen, zoals dat ook nu nog gebeurt in de acupunctuur, die nog steeds als geneeswijze wordt gebruikt. Moderne wetenschappers hebben inmiddels het bestaan van subtiele energie in en energie velden aangetoond.

Acupressuur punten:

Acupressuur is een veilige en Holistische geneeskunst die 5000 jaar geleden in China is ontwikkeld. Bij deze oude methode worden de vingers gebruikt om belangrijke energie punten langs de meridianen te drukken. Acupressuur is effectief gebleken voor het verwerken van trauma’s in het helen van emotionele en lichamelijke pijn, voor het verbeteren van het immuunsysteem, voor een mooie uiterlijk en een beter seksleven, Voor de behandeling van rugklachten, voor ontspanning, tegen verslaving en voor het behandelen van allerlei andere klachten.

Chakra’s:

Tussen de basis van de ruggengraad en de kruin zijn er zeven chakra’s. Men neemt aan dat iedere emotioneel belangrijke ervaring energetisch in de chakra’s wordt vastgelegd. Ervaren helers kunnen met de chakra’s werken door hun handen er boven te houden en de energie te manipuleren.

De aura:

De aura is een veld dat je hele lichaam energetisch omhuld. Wetenschappers hebben de energie van de aurawaardige waargenomen En er de naam bioveld aangegeven. De aura is een beschermend omhulsel dat uit verschillende lagen bestaat en dat in verbinding staat met de energie en in jezelf en om je heen. De aura bestaat uit verschillende, voortdurend veranderen de kleuren, Sommige helers gezien, geen interpreteert en ben je invloed kunnen worden.


De oefeningen van de dagelijkse energie behandeling

Dicht ritsen

De klop stevig de en 27-punten om ervoor te zorgen dat je meridianen voor uitlopen. Dit zijn de punten van het 27e acupressuur. Van de nier meridiaan en die liggen vlak onder je sleutelbeenderen. Leg een hand onder aan je romp en schuif die naar het. Adem diep in de wel je je hand langzaam recht over de middellijn van je romp omhoog strekt naar je onderlip. Zet de beweging voort tot voorbij je onder de lip en steek je hand vervolgens uitbundig in de lucht. Laat je cirkelbeweging terugkeren naar je bekken en herhaal de beweging nog drie keer.


De vier punten bekloppen:

Plaats de kussentjes van je vingertoppen onder je jukbeenderen, vlak bij je neus. Klopt hier 15 seconden stevig. Hiermee reinig je de sinus holten en maak je de lymfevaten in je hals vrij. Je kunt hiermee ook spanning bedrijven en angstige bezorgdheid tegen gaan.

Om de volgende punten te vinden plaats vingertoppen op je sleutelbeenderen en schuif je ze naar de u vormige richel aan het einde ervan. Beweeg je vingers naar de achter kant van de richel, verschuif ze vervolgens 2 cm naar buiten. Beweeg je vingers naar de onderkant van de richel en verschuif ze vervolgens 2 cm naar buiten. Klop daar 10 tot 15 seconden.

Plaats de vingers van een van je handen op het midden van je borstbeen, op de thymus. Klop deze plek 10 tot 15 seconden.

Beklop met je knokkels stevig de neuro lymfatische punten. Ze liggen een rib onder je borst terwijl je staat, breng je tegelijk je rechter arm en linkerbeen  omhoog als je ze weer laat zakken, breng je linker arm en rechter been omhoog.

Voor meer duidelijkheid wat energetisch genezen voor jou zou kunnen betekenen, neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Sharing is caring!